Baby uitzet: deze dingen zijn onmisbaar tijdens de eerste 6 maanden van een baby

onmisbare spullen voor je baby tussen de 0 tot 6 maanden!

Ben jij in verwachting van een (eerste) kindje? Gefeliciteerd! Zelf heb ik een dochter van één jaar. Ik vertel je graag welke dingen ik zelf onmisbaar vond in het afgelopen jaar. Het is van sommige dingen heel handig om vooraf in huis te hebben, maar andere dingen kan je natuurlijk ook later aanschaffen! Benieuwd? Je leest het hieronder!

Wat heb je de eerste weken nodig voor je baby?

Julie kwam een maand te vroeg en wij waren nog niet volledig klaar met alle voorbereidingen, we hadden zelfs nog niet eens een co-sleeper staan. Het is gelukkig allemaal goedgekomen, maar ik zou zeggen: heb deze spullen vanaf week 34 wel zo’n beetje in huis.

Co-sleeper

Je kan ook gaan voor een wieg, maar een co-sleeper is wat ons betreft echt top. Bij een co-sleeper kan je namelijk een kant van het bedje naar beneden doen waardoor je gemakkelijk je baby ’s nachts uit bed kan halen voor een voeding of een knuffel. Hier hebben wij veel gebruik van gemaakt. Ook is het fijn als je baby onrustig is dat je gemakkelijk je hand even op haar buik kan leggen of haar hand vast kan houden.

KipKep Woller

De KipKep Woller is een kruik speciaal voor baby’s die last hebben van krampjes. En volgens mij heeft iedere baby last van krampjes. De één alleen wat langer dan de andere. Julie kreeg last van krampjes vanaf week 4 t/m week 12 denk ik, vrij lang wel. Deze KipKep heeft er regelmatig voor gezorgd dat Julie minder last van haar buik had en ze weer in slaap viel. Wij dus ook! Hij heeft een handige vorm die perfect om de babybuik valt.

Tip: tijdens je zwangerschap last van pijn aan je onderrug? De KipKep is dan nu ook al perfect. Omdat ‘ie zo plat is kan je ‘m makkelijk tegen je onderrug plaatsen, broek eroverheen en hij blijft zitten.

Snotzuiger

Vergeet het peertje: een snotzuiger móét iedereen in huis halen. Het is een elektrische snotzuiger en die helpt niet alleen jouw kleintje tijdens een stevige verkoudheid, maar ook jou als ouder. Want een baby die verkouden is kan niet slapen en dan slaap jij ook niet. Dit is zo’n absolute topper dat ik die zelfs aan vrienden zou geven als kraamcadeau. Mark my words, als je ‘m eenmaal heb dan kan je niet meer zonder! Hij heeft verschillende standen en ook verschillende opzetstukjes. Van newborn baby tot een maat die past in de neus van jouw peuter. Ideaal ding!

Zinkolie

Iets waar wij tot op de dag van vandaag niet zonder kunnen is zinkolie. Niet te verwarren met zinkzalf of sudocreme. Dat is óók heel handig om in huis te hebben, maar als je kindje (beginnende) luieruitslag heeft dan is zinkolie het wondermiddel dat ervoor zorgt dat haar billen gauw minder pijn doen. Wij zorgen altijd voor een potje op voorraad, want luieruitslag kan zo snel opkomen. Je kan zinkolie kopen van Dr. Swaab bij de drogist, maar bij de apotheek scoor je dezelfde hoeveelheid voor minder geld en het is precies hetzelfde!

Flessenwarmer

Hier zijn de meningen over verdeeld. Als je borstvoeding geeft dan heb je ‘m sowieso niet nodig. Maar ik kolfde melk voor Julie en warmde dit dan op in de flessenwarmer. Tijdens de eerste dagen drinkt ze nog zo weinig dat je het ook makkelijk kan opwarmen in een grote mok heet water, maar op een gegeven moment worden het toch wel grote flessen. Wij deden de fles altijd in de flessenwarmer, gingen haar verschonen en als we klaar waren had ze gelijk een lekkere warme fles klaar staan. Wij hebben dit minstens 6 keer per dag gebruikt tot ze een maand of 4 was.

Kolf

Geef je borstvoeding, dan is de kans groot dat je ook op zoek gaat naar een kolf. Vanuit het ziekenhuis of de verloskundige heb je waarschijnlijk een Medela kolf gehuurd. Prima ding, maar wel mega. Je kan namelijk ook gaan voor een draadloze borstkolf en dat is wat je wil. Want dan kan je ook gewoon door het huis lopen en wat dingen doen. De keuze van de kolf moet je helemaal zelf onderzoeken. Ze zijn er tegen elke prijs, kleur en vorm. Zelf had ik de MoM&E dubbele borstkolf in het roze (love it). Maar het allerbelangrijkste is dat je de juiste borstschilden hebt! Veel verloskundigen kunnen je hier niet goed op adviseren. Als je een borstkolf hebt in de verkeerde maat dan is de kans heel groot dat je last krijgt van kloven en dat doet héél veel pijn. Kan er over meepraten. Het duurde bij mij maar 7 weken voordat ik erachter kwam dat ik veel te grote borstschilden had. Toen ik de juiste maat had ging het al gauw een stuk beter gelukkig!

Meegroeistoel

Een meegroeistoel die ook een newborn set heeft is super handig. Niet alleen als straks de eerste hapjes gaan beginnen, maar ook als je kleintje echt nog heel klein is. Zo kan ze heerlijk slapen in het kuipstoeltje terwijl jij het avondeten maakt. Als ze korte slaapjes doet en ze graag in de buurt wil zijn dan is zo’n stoel ook heel handig om mee te nemen in de badkamer. Als je dan even een speentje terug moet doen dan is dat zo gedaan. Wij hebben gekozen voor een Stokke TrippTrapp stoel. Nu ze groter is zit ze heerlijk elke dag haar maaltjes weg te smikkelen op het blad dat je ook kan kopen.

Wat heb je nodig als je baby 3 tot 6 maanden oud is?

Ik zou aanraden om onderstaande spullen niet allemaal vooraf in huis te halen. Sommige dingen heb je gewoon echt niet nodig. Tenzij je natuurlijk een goede aanbieding tegenkomt, dan altijd kopen ;-)!

Paracetamol zetpil 60 mg en 120 mg

Paracetamol kan je geven als je kindje ziek is of duidelijk niet helemaal lekker in haar vel zit. Je mag paracetamol geven vanaf een maand of 3, of als je baby minimaal 3 kilo is. Check vantevoren wel even hoe zwaar je kindje is. Afhankelijk daarvan geef je 60 of 120 mg paracetamol.

Draagzak

Julie was bij geboorte heel klein, dus wij hebben pas toen zij een maand of 3 was de draagzak echt in gebruik genomen. Hiervoor verdween ze erin en was het niet veilig. Overigens vond ze het ook niet fijn om zo gedragen te worden, maar toen de buikkrampjes over waren en ze eindelijk een beetje een gewicht had heeft ze uren en uren doorgebracht in de draagzak. Zelf vond ik het ook zo gezellig. Samen wandelen, winkelen of ergens een koffietje drinken terwijl ze zo lekker tegen me aangeplakt zat. Ik mis het nu ik er aan denk! Wij hebben gekozen voor de Artipoppe draagzak, vooral omdat ik deze zo mooi vond. Er zijn veel verschillende soorten en het verschilt erg per persoon welke prettig is. Je kan een afspraak maken met een draagzak consulent. Zij heeft allerlei verschillende draagzakken en kan je uitleggen hoe je het beste jouw kindje kan dragen.

Speendoekjes

Julie heeft sinds ze 6 weken oud was een speentje. Het duurde even voordat we de juiste hadden gevonden, maar zelfs nu ze een jaar is vindt ze deze spenen fijn. Maar een baby spuugt de hele tijd de speen uit, maar wil die dan wel graag gelijk weer in. Wij moesten er ’s nachts zo ongelofelijk vaak uit, we werden er helemaal gek van. Maar de oplossing is het bevestigen van een speendoekje aan de speen. Als je die op haar borst legt terwijl ze de speen in heeft, blijft de speen altijd in de buurt van haar mond als ze ‘m uitspuugt. Vaak kan ze ‘m dan wel vinden! Deze speendoekjes zijn nog steeds fantastisch als ze de speen wel terug kan doen in haar mond, want ze kan de speen sneller vinden met zo’n ding eraan. Aanschaffen dus!

Bovenstaande spullen vonden wij echt onmisbaar tijdens het eerste halfjaar van Julie’s leven! Welke spullen vond jij onmisbaar tijdens de eerste maanden?

Delen mag!

Deze blogs vind jij misschien ook wel interessant!