Lunch recepten | Clubsandwich leftover style

Lunchrecepten: clubsandwich leftover style!

Als ik ergens van kan genieten is dat een goede lunch. Een boterham met boter en kaas vind ik echt zo saai, liever maak ik er wat speciaals van. Maar helaas heb ik niet elke dag tijd voor een uitgebreide lunch, maar als ik daar wel tijd voor heb dan ga ik er ook helemaal voor! Vandaag staat op het menu een clubsandwich leftover style, want aan eten weggooien doen wij hier niet! Benieuwd? Je leest ’t hieronder!

Clubsandwich

Ik ben echt een mega fan van een clubsandwich. Als ‘ie op het menu staat in een lunchtentje dan is dat altijd een serieuze keuze. Er zit in één hapje zoveel smaak, het ziet er gezellig uit en je zit er goed vol van. Vandaag de clubsandwich leftover style: eentje die je maakt met alle leftovers. Een beetje creativiteit is handig ;-).

Ingrediënten

 • 3 boterhammen naar keuze
 • Eiersalade óf een gekookt eitje, mayonaise en wat kruiden
 • (Ontbijt)spek
 • Zuivelspread naturel, bieslook of met andere kruiden
 • (Veld)sla en/of verse spinazie
 • Komkommer (of paprika)
 • Kaas (jong of oud, whatever floats your boat), maar kipfilet of ham kan ook!
 • Keukenrol of een servet

Aan de slag!

Eiersalade

Geen eiersalade in huis, maar wel alle ingrediënten om het zelf te maken? Zo gepiept! Kook een eitje tot het hardgekookt is, zo’n 8 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Pel het ei en prak het met een vork. Voeg om te beginnen twee eetlepels mayonaise toe en roer door elkaar. Heeft het nog niet de juiste consistentie? Dan voeg je nog wat extra mayonaise toe. Tot slot voeg je wat kruiden naar keuze toe. Verse bieslook is natuurlijk heel lekker, maar gedroogde oregano kan bijvoorbeeld ook. Peper, zout, paprika- en kerriepoeder en je hebt een smakelijke eiersalade gefabriceerd!

 1. Leg twee boterhammen op elkaar aan de linkerkant van het bord. Leg de derde boterham er rechts naast. Besmeer de rechter boterham én de bovenste boterham met de eiersalade. 
 2. Zet dan een pan op het vuur en leg hierin genoeg spek zodat je één boterham lekker kunt beleggen. Ik gebruik geen olie in de pan omdat er vaak genoeg vet in ontbijtspek zit. Gaat de pan gelijk heel veel roken en lijkt het alsof je spek gaat aanbranden? Dan is een klein scheutje (olijf)olie nodig. Draai regelmatig het spek om zodat ’t aan beide kanten lekker knapperig wordt.
 3. Snijd in de tussentijd de komkommer (of paprika, want dat is net zo lekker) in plakjes voor straks op de helft van de boterham.
 4. Als het spek klaar is leg je het op een velletje keukenpapier of een servet en daar overheen leg je nog een velletje. Druk het papier goed aan op het spek zodat het overtallige vet weggaat. Laat ’t even een minuutje liggen. Pak alvast wat je wil drinken tijdens je lunch.
 5. Daarna leg je het spek op de eiersalade op de rechterboterham. Daarna leg je de linkerboterham met de eiersalade naar beneden op het spek.
 6. Besmeer vervolgens de linker en rechter boterham met zuivelspread dat je in huis hebt.
 7. Doe een handje (veld)sla en/of verse spinazie op de rechter boterham.
 8. Leg daar een plakje kaas, kipfilet of ham op. Of allemaal, alles kan!
 9. Tot slot leg je de linker boterham met de zuivelspread naar beneden op het plakje kaas.

Tip: super lekker om op het plakje kaas/kipfilet/ham wat gebakken champignons te doen. Die had ik helaas niet in huis. 

Duw een beetje op de stapel boterhammen en snijd dan diagonaal door. Geniet ervan!

Delen mag!

Deze blogs vind jij misschien ook wel interessant!