Mijn favo’s | Het leukste cadeau voor jezelf én je kind

3x leukste cadeaus voor jezelf en je baby

Zwangerschap: het is prachtig, loodzwaar en alles daar tussenin. Zo was ik de hele zwangerschap doodziek, voelde iedere dag als zware klus en kon ik niet wachten tot ze er was, want dan zou ik mij weer wat beter voelen. Nu ze 1 jaar is ben ik dat intense, dagelijkse gevoel vergeten en mis ik juist heel erg dat ik zwanger was. Dat bijzondere getrappel, altijd samen één zijn en het nieuwsgierige naar hoe je eruit zou zien. Het is ook nooit goed 😉 Maar om de zwangerschap en die eerste periode te koesten heb ik drie dingen gekocht voor mezelf, waar ik nog altijd heel blij mee ben. Hieronder lees je welke cadeaus het leukste zijn voor jezelf, maar later ook voor je kind!

Bellyprint

Ik ben best een beetje preuts, maar een 3d beeldje van mijn zwangere lijf moest en zou er komen. Zelf ben ik naar Bellyprint in Arnhem geweest, maar er zijn veel andere plekken in Nederland waar je naartoe kan voor een bellyprint. Zelf heb ik ‘m laten maken toen ik precies 32 weken zwanger was en hij kwam binnen toen Julie 4 dagen oud was: wat een timing!

Als je een bellyprint wil laten maken, dan heb je de keus om helemaal naakt te gaan, maar je kan natuurlijk ook glad ondergoed aantrekken of een kimono. Net zo mooi allemaal! Zelf besloot ik om naakt te gaan. Het idee dat ze daar iedere dag meerdere zwangere vrouwen zien zorgde ervoor dat ik het toch durfde. Van tevoren vond ik het best een beetje spannend, maar dat was nergens voor nodig. Met een apparaat scannen ze je lijf en met 3 minuten sta je weer met je kleren aan. Er zijn eindeloze opties wat betreft materiaal en grootte.

Ik ben nog steeds zo blij met mijn bellyprint. Ik vind het zó bijzonder dat onze Julie, die we toen nog niet kenden, daar in die buik zit. Ze zat toentertijd altijd heel erg met haar billen te duwen waardoor ik een soort bult had en die is ook te zien in het beeldje. Zo leuk vind ik dat!

Er is een basisprijs en vanaf daar kan je het zo duur maken als je zelf wil. Voor mijn beeldje heb ik zo’n €550,- betaald. Wel een hoop geld, maar zoals ik al zei: ik ben er zó blij mee, nog steeds!

Birthbear

Birthbear is een prachtig bedrijf waar je een beer kan laten maken die precies hetzelfde gewicht en lengte heeft als jouw kleintje bij de geboorte. Julie werd een maand te vroeg geboren en zelfs voor dat termijn was ze veel lichter dan verwacht (lees: tijdens een echo de week ervoor werd ze op 800 gram meer geschat dan ze uiteindelijk was). Toen ze ongeveer een halfjaar was, kon ik mij eigenlijk niet meer voorstellen dat ze ooit zo inimini was. Ik had al eens eerder gehoord van Birthbear, maar omdat ik het vrij prijzig vond had ik ‘m niet besteld.

Voor onze Birthbear heb ik €130,- betaald. Je kon voor een meerprijs ook kiezen voor een speciale opbergdoos maar die heb ik niet gekozen. De beer staat in beeld in Julie’s kamertje.

Rugtas bij Studio Noos

Tot slot het welbekende teddy rugtasje van Studio Noos. Bijna alle producten van Studio Noos kan je laten borduren met een naam naar keuze. Dit tasje had ik eerder al cadeau gedaan aan een vriendin toen zij was bevallen van haar zoontje en ik moest en zou ‘m ook hebben voor Julie. Dus toen ze er eenmaal was heb ik de rugtas gauw besteld!

Voor zover ik weet kan je niet altijd elk materiaal en elke kleur kiezen, maar ik ben toen gegaan voor een donkerbruine teddy kleur met off-white letters. Julie’s kamertje heeft donkere meubels en ik vond het mooi als het tasje daarbij zou passen. Uiteindelijk heeft ‘ie altijd in de gang gehangen bij onze gallery wall en tegenwoordig is het de luiertas. Maar eerlijk: kan niet wachten tot ze zelf naar school wandelt met haar eigen Julie-rugtasje op de rug. Te schattig, toch?!

Voor de kleine rugtas van Studio Noos heb ik, inclusief geborduurde naam, zo’n €50,- betaald.

Welke dingen zou jij willen kopen als aandenken aan je zwangerschap, kraamtijd of baby?

Delen mag!

Deze blogs vind jij misschien ook wel interessant!