Rebecca schrijft | Nice to meet you! 

Over Rebecca schrijft

Mijn naam is Rebecca, 29 jaar en de trotse vriendin van Ricardo en een nog trotsere moeder van onze dochter Julie (met ‘djoe’-klank). Lotte en Jip zijn ook onderdeel van ons gezin en sinds kort hebben we een 6e aanwinst in ons gezin: Robbie, onze robotstofzuiger.

Trotse mama

Op Valentijnsdag 2022 werd ik moeder van Julie. Ze besloot een maand eerder te komen, een tikkeltje onverwachts kan je wel stellen. Op de vroege ochtend van Valentijnsdag braken mijn vliezen en ’s avonds ging ons leven als ouders zijnde van start. Wat ze zeggen is echt zo: je eigen kind is het allerleukste, zo ook die van ons. Met haar mooie bos met donkere krullen, haar groene ogen – wij hebben allebei bruine ogen – en haar altijd goede humeur: ik ben smoorverliefd op haar. 

Het eerste jaar vloog voorbij en opeens was haar eerste verjaardag bijna daar. Toen mijn contract op m’n nieuwe werk werd verlengd voelde ik mij niet superblij. Ik kreeg sterk het gevoel dat ik iets anders moest doen, meer tijd met Julie door kunnen brengen. Maar daarnaast ook daadwerkelijk het werk doen waar je gelukkig van wordt. Want daar word ik ook een leuker mens van, maar vooral een leukere vriendin en mama. Maar hoe doe je dat als je wel gewoon je maandelijkse lasten moet blijven betalen? Tijdens een regenachtige fietstocht terug naar huis met flinke tegenwind had ik ’t helemaal bedacht: ik ga zelf ondernemen!

Baan opzeggen

Zo gezegd, zo gedaan. Moest m’n impulsieve idee alleen nog wel even aan Ricardo mededelen. Mededelen ja, want als ik iets in mijn hoofd heb dan moet en zal het gebeuren. Dat wist hij gelukkig ook, maar hij stond helemaal achter het plan. Super fijn! We besloten er nog even wat nachtjes over te slapen, maar die ochtend daarna wist ik het al wel zeker. Twee dagen later zei ik op bij m’n baas.

Dromen

De ultieme droom? Teksten schrijven voor mooie bedrijven, ondernemers of over waanzinnige producten en diensten. Of wil jij jouw website vullen met interessante tekst? Ik denk graag met je mee om dit op een leuke, originele manier te doen. Maar dat is niet alles. Ik ben creatief en bedenk altijd oplossingen voor problemen die er nog niet zijn, dus wil jij een keer sparren omdat je ergens tegenaan loopt, dan doe ik dat natuurlijk graag. Ook heb ik grafische vormgeving gestudeerd dus ik kan je ook helpen bij het visueel maken van jouw plannen.

De andere droom die ik al jaren heb is het hebben van een blog. En aangezien het momenteel een kwestie is van alles of niets ga ik die gewoon óók starten op Rebecca schrijft. Alles van interieur tot recepten, van lifestyle tot mom & kids en natuurlijk mijn absolute favorieten: ik schrijf erover!

Gewoon doen

Dus nu is daar de tijd aangebroken. Je vindt hier wekelijks nieuwe blogs op Rebecca schrijft, maar voor de dagelijkse updates volg je mij op Instagram. Oja, maar weinig mensen noemen mij bij m’n hele naam en dat vind ik meer dan prima. Noem mij gewoon Rebec, Ben, Becca, Beccie, Rebecster, Bex. Of Beccie Beckstra, zoals Ricardo mij noemt, daar luister ik ook naar. Dus laten we elkaar beter leren kennen! Slide in m’n dm, stuur een mailtje of bel, ik vind het leuk om te weten wie deze hele tekst net heeft gelezen 😉

Tot gauw!

Delen mag!

Deze blogs vind jij misschien ook wel interessant!