Recepten | Broccoliburgers voor ’t hele gezin!

Recept broccoliburger voor het hele gezin
Deze broccoliburgers zijn al jaren favoriet bij ons thuis, maar nu Julie ook grotere stukken kan eten is het ook een van háár favorieten. Super fijn, want nu eten we het vaker! Voor Julie maken we ze iets anders, maar ik leg je helemaal uit hoe je ze stap voor stap maakt! Fun fact: op één van onze eerste dates, gingen Ricardo en ik samen koken. En toen hebben we deze broccoliburgers gemaakt. Dus als ik zeg dat het al jaren favoriet is bij óns thuis, dan bedoel ik eigenlijk sinds het allereerste begin!

Benodigdheden

 • 1 grote broccoli
 • 2 eieren
 • 1 a 2 uien
 • Een zakje parmezaanse kaas
 • Een meel naar keuze (wij gebruiken PAN meel)
 • Peper, zout, paprikapoeder en kerriepoeder
 • Optioneel knoflook, maar wij vinden het zonder knoflook lekkerder (whut?!)

Aan de slag!

 1. Je snijdt om te beginnen een grote stronk broccoli helemaal in roosjes. En uiteraard snijd je óók de stam in blokjes! Kook alles voor zo’n 10 minuten.
 2. Snijd ondertussen de ui in fijne snippers
 3. Giet na 10 minuten de broccoliroosjes en -blokjes af. Stamp ze fijn met een stamper.
 4. Als je alles hebt fijngestampt, doe je de gesnipperde ui(en) erbij, 2 eieren, peper, paprikapoeder en kerriepoeder (naar smaak) erbij en roer tot alles goed gehusseld is.
 5. Dan komt er een deel en dat is echt een kwestie van proberen, namelijk het krijgen van de juiste consistentie. Wij hebben vaak eieren in maat M en dan gebruiken wij 4 eetlepels meel (naar keuze) erin. Je roert het meel goed door het mengsel heen. Het geheel moet wel nog wat nattig zijn, maar niet zó nattig dat het smeuïg “klinkt”. Maar het moet ook niet te droog zijn. Het vereist misschien wat oefenen maar uiteindelijk weet je hoeveel meel je nodig hebt! Klinkt het goed? Op naar de volgende stap!
 6. Bepaal hoeveel gram je kleintje moet eten! Wij halen van dit geheel gemiddeld 300 – 400 gram. Daar kan ze dan twee keer van eten. Dat schep je eruit en houd je apart.
 7. Verhit een pan met wat olijfolie en doe hierin meerdere eetlepels van het mengsel. Duw ze wat platter en maak, met behulp van een tweede eetlepel, mooie ronde burgertjes voor de beebs. Bak ze op middelhoog vuur voor een paar minuten. Tip: check regelmatig hoe de onderkant van de burger eruit ziet. Wordt ‘ie een beetje goudbruinig, dan is ‘ie perfect om te flippen! Als je ‘m te vroeg probeert te flippen dan valt het burgertje zeer waarschijnlijk uit elkaar. Het recept loopt verder onder de foto. Lunchrecepten | Heerlijke broccoliburgers voor het hele gezin!
 8. Nu alles opzij is gezet voor de beebs, voeg je zout naar smaak toe aan het geheel. Daarna voeg je het hele zakje parmezaanse kaas toe en eventueel andere kruiden, daarna roer je weer alles goed door elkaar!
 9. Pak een andere bakpan, voeg wat olijfolie toe en vorm weer met behulp van twee lepels de burgers. Hier geldt ook weer: houd goed in de gaten wanneer de burgers aan één kant goudbruin wordt. Alleen dan kan je ‘m in één geheel flippen.
Nu zijn de broccoliburgers klaar! Wij eten ze vaak met zoete aardappelblokjes of – frietjes, of met gegrilde plakjes courgette. Ze zijn overigens ook in te vriezen en ook daarna smult Julie er nog heerlijk van. Smakelijk! Laat je weten wat je ervan vond? Liefs, Rebecca

Delen mag!

Deze blogs vind jij misschien ook wel interessant!