Tips voor een sfeervol interieur

Tips voor een sfeervol interieur

Mijn huis is nooit, maar dan ook nooit, helemaal af. Ik blijf denken aan alles wat ik anders wil doen, maar helaas hebben we hier niet altijd budget of de tijd voor. Inmiddels woon ik bijna tien jaar (!!) op mezelf en heb ik inmiddels wel door hoe je je interieur sfeervol maakt én houdt. Benieuwd naar mijn grootste tip? Lees verder!

Creëer hoekjes in huis

Mijn grootste tip is toch wel het creëren van verschillende hoekjes. Door ervoor te zorgen dat je de hoekjes gemakkelijk opnieuw kan her-inrichten heb je zelfs op een overvolle dag een nieuw hoekje gestyled. In deze blog zal ik je meenemen naar 3 gezellige hoekjes bij ons in de achterkamer. Yep, je leest het goed: deze hoekjes bevinden zich allemaal in één gedeelte van het huis. Gelukkig heb ik nog meer van dit soort hoekjes in huis, want ik houd van gezellige, ingerichte plekjes.
Het doel: iedere dag met geluk naar de achterkamer kijken! Wat mij betreft gelukt, kijk je mee?

Keuken | Persoonlijk, maar functioneel hoekje

Sfeervol hoekje in keuken interieur
Onze keuken is wit en op de muur zit een lichte, khaki kleur. Omdat ik er wel van houd om de aandacht te trekken naar een statement piece, was ik op zoek naar iets dat opviel. Het begon bij kunst, toen bedacht ik dat het een foto moest zijn die wij zelf hebben gemaakt tot ik dacht: dit moet een foto van ons worden! We hebben hier in huis niet heel veel foto’s dus hoe tof om dit gelijk goed te doen. Al jarenlang wil ik een IXXI in huis, maar kon nooit een keuze maken. Tot nu. En wat een plaatje, al zeg ik het zelf. Op ons favoriete plekje in Óbidos, Portugal in oktober 2021, 20 weken zwanger van Julie!

Eettafel | Rust en kalmte

Sfeervol hoekje bij de eettafel in ons interieur
Wij wonen sinds augustus ’21 in dit huis en we hebben pas vorige week éíndelijk lampen opgehangen in de eet- en slaapkamer. We hadden ze een tijdje geleden al besteld, maar het duurde even voor ze er waren. Ricardo heeft ze gelijk ophangen, fijn zo’n handige man!
Maar even eerlijk: de eettafel bij ons is een magneet voor bende. Ik word er helemaal gek van, maar het is nou eenmaal zo. Daarom wilde ik graag een kunstwerk bij de eettafel met weinig kleur. We zijn gegaan voor een werk van Visothkakvei waarop het Noorderlicht te zien is. Nu met onze off-white kleurige lamp vind ik ’t helemaal een mooi plaatje! Onze fruitschaal is van mijn oma geweest, die heeft zij op een van haar vele reizen gekocht en ik vind ‘m zo mooi! Vers bloemetje op tafel en ik ben – ondanks de bende die ik professioneel niét op de foto heb gezet – helemaal gelukkig!

Achterkamer | Groen, en makkelijk te wisselen

Een sfeervol hoekje in de achterkamer in ons interieur
Voor we goed en wel waren verhuisd, had ik dit hoekje al helemaal gestyled. Zo rond lunchtijd hebben we hier een heerlijk zonnetje en ik zag mezelf hier tijdens het klussen al helemaal een kopje koffie drinken! De wandvaasjes gebruik ik om plantjes te stekken, maar als ik weinig te stekken heb zet ik er ook graag kleine droogbloemen in. Op de bank, die het verlengde van eetkamerbank is, staan wat planten die zon nodig hebben. Dit is namelijk de enige plek waar rechtstreeks zon is. Maar op deze manier vind ik het een heel fijn hoekje!

Gestylede hoekjes sfeervol houden

En dan natuurlijk de grote truc, want hoe houd je al die hoekjes nou leuk? Het antwoord is het plaatsen van spullen die je gemakkelijk kan vervangen of veranderen. Zo hebben we in huis meerdere lijsten in dezelfde maat, maar wel met andere posters. Zo heb je gauw een andere look & feel. Hetzelfde met de vaasjes aan de muur en de planten op de bank. Ik hang er regelmatig andere plantjes of droogbloemen in, maar ik heb ook weleens één wandvaas vervangen voor een klein fotolijstje met een toffe grafische print erin. Er staan hier in huis genoeg planten, dus voor een kleine verandering verplaats ik regelmatig wat planten.
Zelf ben ik nogal gauw uitgekeken op het interieur, dus het is nooit lang hetzelfde. Heb jij dat ook en hoe ga jij daarmee om?

Delen mag!

Deze blogs vind jij misschien ook wel interessant!